Al llarg del 2025, tots els actors de la cadena alimentària, inclosos els hotels i restaurants, hauran de comptar amb un pla de prevenció del malbaratament alimentari que permeti identificar les àrees on es genera el malbaratament o pèrdua d’aliments. El pla haurà de funcionar com una auditoria dels processos productius i operatius. Un cop identificats els punts de pèrdua, se’ls haurà de donar solució per evitar sancions que poden anar dels 2.000 als 500.000€, depenent de si les infraccions es consideren lleus o molt greus.
Gstock és el teu Superpoder contra el malbaratament alimentari: millora l’eficiència en el consum de matèria primera del departament de F&B del teu hotel o cadena, així com en restaurants i cadenes i qualsevol altre tipus d’establiment hostaler. T’ajudem a adaptar el teu hotel o cadena a la nova Llei contra el Malbaratament, a evitar sancions i a orientar-te a la rendibilitat amb una gestió més eficient i sostenible de la teva matèria primera. Com? Amb les nostres eines especialitzades en reduir el malbaratament.
6 eines especialitzades en reduir el malbaratament alimentari
Amb la nostra eina de comandes a proveïdors, que ajuda a complir amb l’obligació de fomentar la compra per criteris de sostenibilitat:
- La nostra comanda per estoc idoni t’estalvia temps i diners, ja que preconfigurant quantitats idònies i mínimes la comanda de cada producte té en compte el teu estoc i demana només el que necessites. Aquesta funcionalitat evita el malbaratament, especialment en productes molt peribles.
- A més, amb Gstock pots preconfigurar i programar comandes per llista i per centre de producció, per agilitzar el procés amb els productes que més consumeixes i ajustar-lo a les necessitats reals.
Amb la nostra eina de gestió d’inventaris, perquè la reducció del malbaratament comença des de la pròpia gestió de magatzem i comandes:
- Gstock et permet configurar l’estoc mínim i idoni de cada producte, millorant la gestió de compres i la rotació del teu magatzem i minimitzant el malbaratament associat a l’estoc no consumit.
- Podràs gestionar les teves comandes i compres amb precisió i eficiència, evitant excessos i desabastiments mitjançant una gestió d’estocs i inventaris fiable i un 80% més ràpida que amb qualsevol altra eina del mercat.
Amb la nostra eina específica de control de pèrdues i malbarataments que et permet:
- Diferenciar entre pèrdua i malbaratament, per a un millor control del que passa amb la matèria primera que no vens al teu negoci.
- Configurar el percentatge estimat de malbaratament per producte, el que t’ajudarà a reduir-lo i augmentar la rendibilitat.
- Calcular al detall les pèrdues per producte, recepta i subrecepta. Aquesta informació et permetrà identificar les àrees de millora del teu negoci pel que fa a pèrdues.
- Configurar i ajustar els conceptes de pèrdua perquè reflecteixin la realitat del dia a dia al teu departament d’Aliments i Begudes, per millorar l’eficiència en la gestió d’inventari.
